VivaPia

tisdag, september 20, 2005

Snabbast i test

M sa härom dagen att mitt stickintresse gått från 0 till 100 på nolltid, precis som en sportbil. Jag tycker förvisso att en den saker jag stickar tar alldeles för lång tid, tex M's tröja, M's tröja och M's tröja. Nu är första ärmen färdig och jag ska börja på framstycket. Tråkig slätstickning, tråkigt bomullsgarn. Hjälp mig att uthärda!
Under tiden jag stickar vidare drömmer jag om vad jag kan sticka när M's tröja är färdig:
Mössa Jag behöver en snygg mössa, M behöver en snygg mössa, alla behöver en snygg mössa! Mössor ska inte stickas i tunt garn, utan tjockt och gå snabbt! ;)
Halsduk Till min fina mössa måste jag ju ha en matchande halsduk!
Tröja från vintage knitting Jag är svag för tanken på mig själv som sexig 50-tals-bibliotikarie, och eftersom jag fått ett gratismönster så måste jag ju använda mig av det eller hur? Jag måste bara förstå de amerikanska stickstorlekarna och annat man måste veta.

måndag, september 19, 2005

Kartläggning


Min kartläggning av Stockholms garnaffärer fortsatte under lördagen, This Side Up, Ullcentrum och Nysta har fått besök av Garn-komittén. Jag blev särskilt förtjust i This Side Up, men den enda affären där jag inhandlade någonting i var Ullcentrum, där jag köpte självrandigt entrådigt ullgarn i blå-brunt.



Efter att ha trasslat till garnet i ett sorgligt försök att gör aett nystan fick jag sitta ett tag med trasslet jag skapat. Jag har i alla fall lärt mig någonting till nästa gång jag köper ullgarn (eller det kanske ska appliceras på alla garn?) Nu ligger det ett fint, runt nystan bredvid mig i alla fall (av det rekommenderade garent) när jag stickar på vad som ska bli en Moebius-sjal.

fredag, september 16, 2005

Fler bloggar

Idag har jag stick-surfat ännu mer, och kom genom Mias stickblogg till ett test som berättade vilken typ av stickare jag är. Man kunde bli "Knitting novice", där jag kanske hör hemma, men jag vill hellre kalla mig "Knitting Apprentice". Otroligt nog blev jag en "Knitting Adventurer". Jag måste ha ljugit i svaren, ingen av mina stickningar är väl särskilt våghalsade? Konstigt, men smickrande test!
Jag har sett att Nysta har små workshops i stickning! Jag ska våga mig dit och lära mig sticka strumpor. Om inte annat så kan det bli trevliga julklappar!

torsdag, september 15, 2005

Garnshopping

Igår gick jag och Rhoda till Wincent Garner. det känns som om jag har tagit ännu ett steg in i stick-världen genom detta besök. Affären var jättetrevlig och Rhoda köpte supermjukt kashmere-garn. Jag drar mig lite för att gå till surgubben vid Odenplan, så jag ska försöka spana in ännu fler garnbutiker i stan.
Bilden överst visar den lilla sjal (tunna halsduk) som jag gör med Strikk-garnet. Jag tror att den kan bli ganska fin, och framför allt så går den ju snabbt att göra :) De vinröda örhängena ligger bredvid.

Den undre bilden är ärmen till M's tröja. Bakstycket är alltså färdigt, men jag hoppade över framstycket och började direkt på ena ärmen. Jag ska försöka sticka lite mer på den nu så att den blir färdig innan hösten både har kommit och gått. Det kommer bli så fint!
Själv är jag sugen på en "Moebius-sjal" som Barbro har stickat så det får bli mitt nästa stickprojekt. Jag ska bara hitta ett passande garn, varken trevliga Wincent's eller surgubben hade något.

onsdag, september 14, 2005

Ordning och reda

Titta vad fin jag har gjort den här stick-sidan nu! Väldigt lättnavigerad med alla länkar till höger.

Jag har lagt upp en bild på mina färdiga muddar, med pärlorna från Lavish.

Under den är det en bild på västen som är nästan färdig, men skärp, ena ärmen och eventuell förlängning saknas. Ser ni hur fint smyckena matchar?

Jag undrar om jag ska förlänga resåren genom att sticka "neråt" från kanten eller om jag ska sticka en fristående resår som jag bara syr fast sen. Jag antar att båda sätten kommer att ge en markerad kant mitt i resåren, men jag vet inget annat sätt (som inte skulle innebära en upprepning av hela västen).

söndag, september 11, 2005

Stickblogga

Jag har suttit och läst stick-bloggar på nätet och är helt tagen av hur fina saker en del har gjort. Just nu har jag en (1) stycken halsduk att visa upp som färdiga alster. Det känns lite mossigt, men å andra sidan har jag inte stickat så mycket heller.
Det e lite småsunkigt att jag inte har en digital kamera ens en gång. Varken i form av web-kamera, på telefonen eller en vanlig kamera. Så fort jag blir färdig med någonting mera ska jag sätta upp en särskild länk för bilder av mina färdiga projekt. Så att sidan inte blir så rörig ;)

måndag, september 05, 2005

hjälp!

Ja, nu när resårstickningen på min väst är färdig och jag har provat den på så ser jag till min stora fasa att den är för kort!! Hur kan den vara för kort? Jag är ju också kort!! Jag blir helgalen! Vad ska jag ta mig till?? HJÄÄÄÄÄLP!!