VivaPia

lördag, oktober 08, 2005

Att sticka pa ackord


Onsdag kväll: Framstycket till Hepburn färdigstickat, mäter den mot bakstycket och inser att... Framstycket är flera cm kortare! Någonstans har jag tappat bort ett par rader (?) Så vad gör jag? Jo, Point5 är svårt att "sticka baklänges" med, och eftersom jag inte vet vart felet har begåtts så repar jag upp ALLT!
Torsdag morgon: Börjar sticka på framstycket igen. Stickar på fikaraster och på kvällen när jag kommit hem. Framstycket färdigt innan midnatt.
Fredag morgon: Börjar sticka på vänstra ärmen, färdig innan lunch.
Fredag kväll: Högra armen färdig, allt hinner monteras utom en arm innan jag måste iväg på en teaterföreställning.
Lördag: Tröjan helt färdig, redo att bäras på en födelsedagsmiddag! :)

onsdag, oktober 05, 2005

Inspiration!!


Så här tjusigt är det garn jag har köpt från Colinette! Garnet heter Point5 och färgen (färgerna) är Dark Umber. Av detta garn har jag börjat sticka en tröja som heter Hepburn, från tidningen "Rock Gods & Movie Stars".




Eftersom jag ska sticka en mössa till M och han inte vill ha en vanlig, ordentligt slätstickad mössa (eller vanlig resår) så är ju det här garnet perfekt till honom också! Sea Breeze heter garnet till M's mössa.





Så här fint blir det när jag stickar! Ser du vad snyggt insvängd Hepburn är? Jag tror att jag kommer bli jättetjusig i den!

tisdag, oktober 04, 2005

Smaskens!

Mitt fina Point 5-garn från Colinette kom igår! Jag blev så till mig att jag stickade hela bakstycket till "Hepburn" som jag har fastnat för. Garnet är som rena rama knarket, det ser helt spejsat ut, det känns spejsat och man stickar spejsat snabbt, det är klart att det blir som en drog då! Jag har bilder på både bakstycket och alla garner, men jag jobbar sent ikväll och har ingen lust att sätta mig framför datorn igen när jag kommer hem. Jag stickar hellre vidare någon timme innan jag går och lägger mig!!

söndag, oktober 02, 2005

Ny Medlem

Jag har en hel massa bilder att lägga upp och stick-händelser att rapportera om. Anledningen till att jag inte har gjort det tidigare är att när jag har haft lite tid över den senaste veckan är att jag har lockats av att sticka på M's tröja. Helt galet. 15 cm framstycke finns nu!

Jag har även gått med i Rowan, så 2 nummer av tidningen kommer att dimpa ner i min brevlåda under året. Här är de fina garnen som jag fick för att jag gick med. Ett mönster till en scarf, men jag vill hellre göra något annat av dem. Har du något tips? Det är skööön, sköön, sköön kidsilk haze.

Det absulot roligaste som har hänt sen sist är att jag har köpt den jätteroliga tidningen "Rock Gods & Movie Stars" från Colinette. Dom har helt galna garn som ser ut som dread-hår i varierande tjocklek och färger. Jag ska göra en tröja i ett galet garn som är i färgen "dark umber".
Jo, någonting annat roligt är ju att jag har avslutat min väst, spana in den under "färdigt". Nu måste jag tillbaka till M's tröja!